Wat is krimpen?

Bij krimpen wordt een product in een folie verpakt waarna de folie wordt verhit. Hierdoor krimpt de folie en sluit het strak aan om het product. De verpakking neemt precies de vorm aan van het product. Krimpfolie is bovendien waterdicht en goed afsluitbaar. Ideaal om producten te beschermen tegen beschadigingen, vuil en vocht. Omdat de folie perfect aansluit om het product is de lading stabiel en wordt er ook ruimte bespaart.

Hoe werkt het:

Krimpfolie wordt bij handzame producten door middel van een sealmachine aangebracht en gekrompen met behulp van een krimptunnel. We omhullen het product of object volledig en krimpen de folie er strak omheen.

Bij grotere objecten bestuderen we het object eerst uitvoerig en zoeken we naar gebieden die mogelijk opgevuld moeten worden of bescherming tegen schuren of isolatie tegen hitte nodig hebben. We bepalen vervolgens hoe ver de afdekking naar beneden gaat en de methode voor het vastzetten van de krimpfolie aan de basis van het object. We maken gebruik van innovatieve omsnoeringssystemen die zorgen voor solide en nette afdekking. Vervolgens wordt de krimpfolie door middel van propaangestookt warmtegereedschap verhit. Het product of object kan ook volledig worden ingekapseld waardoor de onderkant van het object ook kan worden beschermd.

Voordelen van krimpfolie

 • Krimpfolie biedt volledige bescherming tegen schade door weersinvloeden.
 • Krimpfolie is waterdicht en kan rondom hele units worden verzegeld om eventuele weersgerelateerde problemen te voorkomen.
 • Eén-stuk-dekking. Onze krimpfolie wordt geleverd in breedtes tot wel 400 cm en kan bijvoorbeeld machines of zelfs 20-meter-plus-boten in één stuk bedekken!
 • Bescherming van materiaal en goederen tegen schuiven en transportschade
 • Krimpfolie is 100% recycleerbaar
 • Is ook leverbaar als UV gestabiliseerde folie

Geen oppervlakteschade

Krimpfolie voorkomt krassen of andere beschadigen aan uw product of object. Bij juiste toepassing zal krimpfolie niet bewegen of schuren zoals zware, vuile dekzeilen dat dikwijls wel kunnen doen bij het afdekken van ladingen die worden getransporteerd of opgeslagen.

Ventilatie

 • Onze krimpfolie afdekkingen kunnen worden geventileerd om problemen met vocht te voorkomen.
 • We bieden verschillende maatregelen die vocht in of op uw object voorkomen.
 • We bieden ook vluchtige krimpfolies (VCI) en accessoires die corrosie voorkomen op ferro- en non-ferrometalen.

Toegang tot uw auto - boot - caravan – camper- helicopter

 • QMWerkt! heeft een brede selectie van ‘toegangsdeuren’ door middel van een rits.
 • U heeft toegang tot uw afgedekte object zonder in de krimpfolie te hoeven snijden of de folie te verwijderen.
 • Op maat gemaakte rits toegangsdeur oplossingen beschikbaar voor elke klus!

Kosten

De prijs die u kunt verwachten ligt tussen de € 10 - € 30, per vierkante meter. Maar goed inpakken is maatwerk en vooral vakwerk. Het is moeilijk om hier op onze website een duidelijke gemiddelde prijs vooraf op te geven. Dit is vanwege de vele omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de prijs, zoals de locatie, de grootte en complexiteit van het object. Graag komen wij naar u toe om het in te pakken object te bekijken, uw wensen te inventariseren om u vervolgens te adviseren en een vaste prijs met u overeen komen.